Bästa gnocchi recept

Om du letar efter det bästa gnocchi receptet som kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster, har du kommit till rätt ställe. Gnocchi är en italiensk favorit som är känd för sin krämiga konsistens och rika smak. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av vårt bästa gnocchi recept, steg-för-steg instruktioner och några tips och trick för att göra denna klassiker perfekt varje gång.

Ingredienser

För att förbereda det bästa gnocchi receptet behöver du följande ingredienser:

  • 4 stora potatisar
  • 2 äggulor
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 1/2 dl vetemjöl, plus mer för att mjöla arbetsytan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Följ dessa enkla steg för att göra det bästa gnocchi receptet:

Steg 1: Koka potatisen

Skrubba potatisarna noggrant och koka dem i saltat vatten tills de är helt mjuka. Detta tar vanligtvis cirka 45 minuter.

Steg 2: Mosa potatisen

När potatisen är färdigkokt, ta bort dem från vattnet och låt dem svalna något. Skala sedan potatisen och mosa dem noggrant med en potatismosare eller gaffel.

Steg 3: Tillsätt äggulor och kryddor

I en stor skål, blanda potatismoset med äggulor, riven parmesanost, vetemjöl, salt och nymalen svartpeppar. Blanda tills ingredienserna är väl kombinerade och bildar en deg.

Steg 4: Forma gnocchi

Dela degen i mindre bitar och rulla dem till långa rullar, ungefär 2 cm i diameter. Skär sedan rullarna i små bitar för att skapa gnocchi. Om du vill kan du använda en gaffel för att skapa de klassiska gnocchi-räfflorna.

Steg 5: Koka gnocchi

Koka gnocchi i kokande saltat vatten tills de flyter upp till ytan, vilket tar cirka 2-3 minuter. När de är klara kommer de att vara ömtåliga och luftiga.

Steg 6: Servera

Dina hemlagade gnocchi är nu redo att serveras! Du kan toppa dem med din favoritsås, som tomatsås, pesto eller smör och salvia.

Tips och trick

Här är några tips och trick för att göra det bästa gnocchi receptet:

  • Använd mjöliga potatisar som russet potatis för bästa resultat.
  • Undvik att överarbeta degen, eftersom detta kan göra gnocchi tuffa.
  • Koka gnocchi i små satser för att undvika att de klibbar ihop.
  • Om du vill frysa gnocchi, lägg dem på ett skiktat bakplåt och frys dem innan du överför dem till en fryspåse.

Hur kan jag lagra överbliven gnocchi?

Du kan lagra överbliven gnocchi i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 2-3 dagar. För att värma upp dem, koka dem i kokande vatten i några minuter tills de är varma.

Kan jag göra glutenfria gnocchi?

Ja, du kan använda glutenfritt mjöl istället för vanligt vetemjöl för att göra glutenfria gnocchi. Var noga med att följa ett recept som är specifikt utformat för glutenfri deg.

Vilken sås passar bäst med gnocchi?

Det finns många såser som passar bra med gnocchi, inklusive tomatsås, pesto, smör och salvia, eller en enkel olivolja och vitlökssås. Valet är ditt beroende på din smak.


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar