Granola recept honung

Välkommen till vårt recept på hemlagad granola med honung! Om du älskar knaprig, söt granola som du kan toppa din yoghurt eller gröt med, då har du kommit till rätt ställe. Det här receptet kommer att guida dig genom att skapa din egen härliga granola med honung som kommer att överträffa alla köpta alternativ. Att göra din egen granola är inte bara enkelt, utan det ger dig också kontroll över ingredienserna och smakerna. Låt oss dyka in i det här fantastiska receptet.

Ingredienser:

För att göra din egen granola med honung behöver du följande ingredienser:

 • 3 koppar havregryn
 • 1 kopp nötter (valfria, t.ex. mandlar, valnötter eller cashewnötter)
 • 1/2 kopp solrosfrön
 • 1/2 kopp pumpafrön
 • 1/2 kopp kokosflingor
 • 1/2 kopp torkade bär (t.ex. tranbär eller russin)
 • 1/2 kopp honung
 • 1/4 kopp vegetabilisk olja
 • 1 tsk vaniljextrakt
 • En nypa salt

Instruktioner:

Nu när du har alla ingredienser redo, låt oss gå igenom stegen för att skapa din granola med honung:

 1. Förvärm din ugn till 160°C och täck en bakplåt med bakpapper.
 2. I en stor skål, kombinera havregryn, nötter, solrosfrön, pumpafrön och kokosflingor. Rör om väl för att blanda alla ingredienser.
 3. I en separat skål, värma upp honung, vegetabilisk olja, vaniljextrakt och en nypa salt. Blanda tills det blir en jämn blandning.
 4. Häll den flytande honungsblandningen över havregrynsblandningen och blanda noga för att säkerställa att alla ingredienser är ordentligt täckta.
 5. Sprid ut granolablandningen jämnt på den förberedda bakplåten.
 6. Grädda granolan i förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter, eller tills den är gyllenbrun och knaprig. Rör om blandningen ungefär var 10:e minut för att se till att den rostas jämnt.
 7. Ta ut granolan från ugnen och låt den svalna helt på bakplåten. När den är sval kan du tillsätta de torkade bären för extra smak.
 8. Servera din hemlagade granola med honung med yoghurt, mjölk eller ät den som en hälsosam snack.

Förvaring:

Förvara din färdiga granola i en lufttät behållare i rumstemperatur. Detta kommer att hålla din granola fräsch och knaprig under en längre tid. Du kan också frysa granolan om du vill förvara den ännu längre.

Varför göra din egen granola?

Att göra din egen granola ger dig möjlighet att anpassa smakerna efter dina preferenser. Du kan experimentera med olika nötter, frön och torkade frukter för att skapa din perfekta blandning. Dessutom vet du exakt vilka ingredienser som ingår, vilket gör din granola till en hälsosam och näringsrik frukost eller mellanmål.

Hälsosamma fördelar:

Denna hemlagade granola med honung är en utmärkt källa till fiber, protein och hälsosamma fetter från nötter och frön. Honungen ger en naturlig sötma utan tillsatt socker, och havregrynen ger energi för hela dagen. Det är också ett utmärkt alternativ för dem som föredrar glutenfria alternativ, bara se till att använda certifierade glutenfria havregryn.

FAQs

Hur länge kan jag förvara granolan?

Du kan förvara din hemlagade granola i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2 veckor. Om du fryser den kan den hålla sig fräsch i flera månader.

Kan jag använda andra nötter och frön?

Absolut! Du kan anpassa detta recept efter dina smakpreferenser. Prova olika nötter som valnötter, mandlar eller cashewnötter och variera fröna enligt dina önskemål.

Vad kan jag äta med min granola?

Du kan servera din granola med yoghurt, mjölk eller som ett knaprigt tillbehör till frukt och bär. Det är också en utmärkt topping för glass eller smoothie-skålar.

Kan jag använda agave nektar istället för honung?

Ja, om du föredrar en vegansk version eller helt enkelt vill undvika honung, kan du använda agave nektar som ett alternativt sötningsmedel.

Är granola ett bra alternativ för en hälsosam frukost?

Ja, granola kan vara en hälsosam frukostalternativ om den är tillverkad med näringsrika ingredienser som havregryn, nötter och frön. Undvik granolor som är höga i tillsatt socker och olja.


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar