Tomatsoppa recept med färska tomater

Välkommen till vårt recept på en läcker tomatsoppa med färska tomater. Denna enkla och smakrika soppa är perfekt för alla tillfällen, oavsett om det är en kall vinterdag eller en varm sommarkväll. Med några få grundläggande ingredienser kan du skapa en smakrik soppa som kommer att imponera på dina smaklökar. Läs vidare för att lära dig hur du gör denna underbara tomatsoppa.

Ingredienser:

 • 1 kg färska tomater
 • 1 lök, finhackad
 • 2 vitlöksklyftor, pressade
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk socker
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk svartpeppar
 • 1 liter grönsaksbuljong
 • 1 dl grädde
 • 1 tsk torkad basilika

Instruktioner:

Följ dessa steg för att laga den bästa tomatsoppan med färska tomater:

 1. Skölj tomaterna och skär ett kryss i toppen av varje tomat.
 2. Koka upp en stor kastrull med vatten och sänk ner tomaterna i kokande vatten i cirka 1 minut. Detta kommer att göra det enkelt att skala tomaterna.
 3. Skala tomaterna och hacka dem grovt.
 4. I en stor kastrull, hetta upp olivoljan över medelvärme. Tillsätt den finhackade löken och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig.
 5. Tillsätt pressad vitlök och låt den fräsa i ytterligare en minut tills den blir doftande.
 6. Lägg i de hackade tomaterna och rör om. Tillsätt socker, salt och svartpeppar för att förstärka smakerna.
 7. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan sjuda i cirka 20 minuter tills tomaterna är helt mjuka.
 8. Använd en stavmixer för att mixa soppan slät. Om du inte har en stavmixer kan du använda en vanlig mixer, men var försiktig med varm soppa.
 9. Tillsätt grädden och torkad basilika. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ytterligare 5 minuter.

Servering:

Din tomatsoppa med färska tomater är nu klar att serveras. Häll upp den i varma skålar och toppa med färsk basilika eller en skvätt grädde om så önskas. Servera soppan med nybakat bröd eller några ostsmörgåsar för en komplett måltid.

Förvaring:

Om du har någon soppa kvar kan du förvara den i kylskåpet i upp till tre dagar. Värm upp den försiktigt på spisen innan du serverar den igen.

1. Kan jag använda konserverade tomater istället för färska?

Ja, du kan använda konserverade tomater om du inte har färska tillgängliga. Det kommer att påverka smaken något, men det kommer fortfarande att bli en god soppa.

2. Kan jag göra soppan vegetarisk eller vegan?

Absolut! Du kan använda grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong för att göra soppan vegetarisk. För att göra den vegan kan du använda växtbaserad grädde istället för vanlig grädde.

3. Kan jag frysa tomatsoppan?

Ja, du kan frysa tomatsoppan i lufttäta behållare i upp till tre månader. Se bara till att soppan är helt kyld innan du fryser den.

Nu har du alla tips och trick för att laga en fantastisk tomatsoppa med färska tomater. Ge detta recept en chans och imponera på dina gäster med din kulinariska förmåga. Smaklig måltid!


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar