Lubb recept i ugn – en läcker måltid att prova

Välkommen till vår härliga guide om hur du tillagar lubb i ugnen. Om du letar efter ett smakfullt och hälsosamt recept, har du kommit till rätt ställe. Lubb är en populär fisk med ett mildt och läckert kött som passar perfekt att tillaga i ugnen. Följ med oss när vi utforskar steg-för-steg hur du skapar en enastående lubbmåltid som kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

Ingredienser för lubb recept i ugn

För att förbereda detta lubb recept i ugn, kommer du att behöva följande ingredienser:

  • 4 lubbfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, saften och skalet
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salta och peppra efter smak
  • Färsk persilja för garnering

Steg-för-steg instruktioner

Här är hur du tillagar lubb i ugnen:

1. Förbered Ugnen

Förvärm din ugn till 180 grader Celsius. Sätt åt sidan en ugnsform som är stor nog att rymma dina lubbfiléer.

2. Förbered Marinaden

I en skål, blanda olivolja, finhackad vitlök, citronsaft och citronskal, torkad timjan och torkad rosmarin. Rör om väl tills alla ingredienser är ordentligt kombinerade.

3. Krydda Lubbfiléerna

Lägg lubbfiléerna i ugnsformen och krydda dem med salt och peppar efter smak. Häll sedan marinaden över filéerna och se till att de är jämnt täckta.

4. Tillaga i Ugnen

Täck ugnsformen med aluminiumfolie och placera den i den förvärmda ugnen. Tillaga i cirka 20-25 minuter, eller tills lubbfiléerna är ömt och smuliga när du sticker en gaffel i dem.

5. Servera Din Lubb

När lubbfiléerna är färdiga, ta bort dem från ugnen och strö färsk persilja över dem för extra smak och färg. Servera din lubb tillsammans med ditt val av sida, som kokt ris eller grönsaker. Njut av din läckra måltid!

Vanliga frågor om lubb recept i ugn

Är lubb en hälsosam fisk?

Ja, lubb är en utmärkt källa till protein och innehåller också omega-3-fettsyror som är bra för hjärthälsan. Det är definitivt en hälsosam val av fisk.

Kan jag använda färska örter istället för torkade?

Absolut! Färska örter ger en ännu fräschare smak till din lubb. Använd samma mängd färska örter som de torkade i receptet.

Vad kan jag servera med lubb i ugnen?

Du kan servera lubb med olika sidor beroende på dina preferenser. Kokt ris, klyftpotatis eller en fräsch sallad är alla utmärkta val som kompletterar smaken av lubb.

Nu har du en fullständig guide för att tillaga läcker lubb i ugnen. Det här receptet är perfekt för en snabb och smakfull måltid som kommer att glädja dina smaklökar. Prova det idag och njut av den fantastiska smaken av lubb!


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar