Scones recept ica: en läcker hemlagad delikatess

Välkommen till vår underbara värld av scones recept från ICA! Scones är en älskad klassiker när det kommer till bakverk. Dessa små, mjuka brödbitar är perfekta för både frukost och fika. Med våra noggrant utvalda recept och enkla steg-för-steg-anvisningar kommer du snart att kunna baka dina egna läckra scones, precis som proffsen på ICA.

Scones: en tidslös favorit

Scones har en lång historia och har varit en del av det svenska köket i generationer. Dessa små bröd, som ursprungligen kommer från Skottland, har erövrat hjärtan världen över. Deras knapriga skorpa och mjuka insida gör dem till den perfekta följeslagaren till din favoritmarmelad eller clotted cream.

Här på ICA har vi samlat de bästa scones recepten för att du ska kunna njuta av denna delikatess när som helst. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren bagare, har vi något för dig.

Scones recept ica: hemligheten bakom perfektion

Att baka scones kan verka enkelt, men det finns några hemligheter som kan göra skillnaden mellan goda och fantastiska scones. En av dessa hemligheter är att använda högkvalitativa ingredienser, och det är precis vad du får med ICA-recepten.

För att komma igång behöver du följande grundläggande ingredienser:

 • 250 gram vetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 50 gram smör
 • 2 dl mjölk

När du har dessa ingredienser är det dags att sätta igång med bakandet. Här är de grundläggande stegen:

 1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader Celsius.
 2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål.
 3. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop det med mjölblandningen tills det liknar smulor.
 4. Tillsätt mjölken och rör om tills degen precis kommer ihop.
 5. Dela degen i 8 lika stora bitar och forma dem till runda kakor.
 6. Placera kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
 7. Servera dina nybakade scones med din favoritmarmelad och en klick clotted cream.

Med våra recept och dessa enkla steg kommer du snart att kunna njuta av de mest ljuvliga scones du någonsin har smakat. Det är enkelt, roligt och framför allt, gott!

Vanliga variationer

Scones är en mycket mångsidig bakverk, och du kan variera smaken och texturen genom att experimentera med olika ingredienser. Här är några vanliga variationer som du kan prova:

Variation Ingrediens att tillsätta
Choklad 50 gram chokladbitar
Russin 50 gram russin
Apelsin Revet skal av 1 apelsin

Det finns otaliga möjligheter när det kommer till att anpassa scones efter din smak. Prova olika smaksättningar och se vilken som blir din favorit!

FAQs om Scones Recept ICA

Hur kan jag förvara scones?

Förvara dina scones i en lufttät burk eller plastfolie för att behålla deras färskhet. Om du vill äta dem senare kan du värma dem i ugnen i några minuter för att få tillbaka den knapriga skorpan.

Kan jag använda margarin istället för smör?

Ja, du kan använda margarin istället för smör, men smaken och konsistensen kan variera något. Smör ger oftast bättre resultat när det kommer till scones.

Hur länge tar det att baka scones?

Att baka scones tar vanligtvis inte mer än 30 minuter, inklusive förberedelser och gräddningstid.

Kan jag frysa scones?

Ja, du kan frysa scones. Låt dem svalna helt och förvara dem i en fryspåse eller burk i frysen. När du vill äta dem, tina dem i rumstemperatur och värma dem sedan i ugnen.


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar