Tiramisu recept enkel

Vi har ett läckert och enkelt tiramisu recept som kommer att förföra dina smaklökar och imponera på dina gäster. Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som kombinerar kaffe, mascarponeost och ladyfingers till en himmelsk smaksensation. Det här receptet är enkelt att följa och kräver inte många ingredienser, så låt oss dyka in i hur du kan skapa denna läckra efterrätt hemma.

Ingredienser:

 • 250 g mascarponeost
 • 3 äggulor
 • 75 g socker
 • 1 tsk vaniljextrakt
 • 200 ml starkt kaffe, svalnat
 • 100 ml kaffelikör (t.ex. Kahlúa), valfritt
 • 200 g ladyfingers
 • Kakao för pudring

Instruktioner:

 1. Börja med att separera äggulorna från äggvitorna. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret. Vispa tills blandningen blir ljus och krämig.
 2. Tillsätt mascarponeosten och vaniljextraktet till äggulorna. Blanda väl tills allt är väl kombinerat och krämigt.
 3. I en separat skål, vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vänd sedan försiktigt ner de vispade äggvitorna i mascarponeblandningen. Var försiktig så att du behåller luftigheten i smeten.
 4. Blanda det svalnade kaffet med kaffelikören om du använder det.
 5. Doppa ladyfingers i kaffeblandningen i några sekunder och placera dem sedan i en form eller en skål i ett jämnt lager.
 6. Häll hälften av mascarponeblandningen över ladyfingerslagret.
 7. Upprepa processen med ytterligare ett lager doppade ladyfingers och mascarponeblandning.
 8. Ställ tiramisun i kylen i minst 4 timmar, helst över natten, så att smakerna kan mogna och desserten kan sätta sig.
 9. Innan servering, pudra rikligt med kakao över tiramisun.

Nu är din enkla tiramisu redo att serveras! Detta är en perfekt efterrätt för att avsluta en italiensk middag eller för att förgylla vilken måltid som helst med en smak av Italien.

Vanliga Frågor (FAQs):

Vad kan jag använda istället för kaffelikör?

Du kan använda något alkoholfritt som kaffesirap eller en blandning av kaffe och vaniljextrakt som ett alternativ till kaffelikören.

Hur länge kan jag förvara tiramisu i kylen?

Tiramisu kan förvaras i kylen i upp till 2-3 dagar. Det blir faktiskt ännu godare när det får stå och mogna i kylskåpet.

Kan jag göra tiramisu utan ägg?

Ja, du kan göra en äggfri version av tiramisu genom att använda äggsubstitut eller köpa äggfria ladyfingers. Resultatet kan vara något annorlunda i konsistens, men det kommer fortfarande att vara gott.

Vi hoppas att du kommer att njuta av att laga och smaka på detta enkla tiramisu recept. Det är en perfekt efterrätt för alla tillfällen, och vi är övertygade om att det kommer att bli en favorit i ditt kök. Lycka till!


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar