Franska crêpes recept

Vi välkomnar dig till vårt underbara recept på franska crêpes. Om du är sugen på något läckert till frukost, brunch eller till och med som en söt efterrätt, så är dessa tunna, lätta och smöriga crêpes det perfekta valet. Vi kommer att dela med oss av vårt hemliga recept som kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster. Låt oss dyka in i hur du kan göra dessa franska crêpes på ett enkelt och förtrollande sätt.

Ingredienser

För att göra de bästa franska crêpes behöver du följande ingredienser:

  • 1 ½ koppar mjölk
  • 1 koppar mjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk socker
  • En nypa salt
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

Följ dessa steg för att skapa de perfekta franska crêpes:

  1. I en skål, vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, smält smör, socker, salt och vaniljextrakt tills smeten är helt slät.
  2. Låt smeten vila i ca 30 minuter i kylskåpet. Detta hjälper till att göra crêpesen ännu tunnare.
  3. Värm upp en non-stick stekpanna på medelhög värme och tillsätt en liten mängd smör för att smörja pannan.
  4. Häll en liten mängd smet i stekpannan och snurra den så smeten täcker hela botten jämnt.
  5. Stek crêpesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de är lätt gyllenbruna.
  6. Upprepa processen med resten av smeten.
  7. Servera dina färska crêpes med ditt val av fyllning, som sylt, Nutella, eller färsk frukt.

Variera dina crêpes

Det bästa med franska crêpes är att du kan variera dem enligt dina preferenser. Du kan prova olika fyllningar som Nutella och banan, jordgubbssylt och grädde, eller till och med kyckling och svamp för en salt version.

Förvaring och återanvändning

Om du har några crêpes kvar, kan du enkelt förvara dem i kylskåpet i en lufttät behållare. Du kan också frysa dem för längre hållbarhet. För att återanvända dem, tina dem och värma försiktigt i en stekpanna eller mikrovågsugn.

Hur tunna ska crêpes vara?

Crêpes ska vara så tunna att du nästan kan se igenom dem när du håller dem mot ljuset. Det är det som ger dem den delikata konsistensen.

Kan jag använda vaniljsocker istället för vaniljextrakt?

Ja, du kan använda vaniljsocker istället för vaniljextrakt. Använd samma mängd vaniljsocker som det står i receptet.

Vad kan jag fylla mina crêpes med?

Du kan fylla dina crêpes med vad du än föredrar. Vanliga fyllningar inkluderar sylt, Nutella, grädde, färsk frukt, eller till och med ost och skinka för en salt version.

Kan jag förbereda smeten i förväg?

Ja, du kan förbereda smeten i förväg och låta den vila i kylskåpet i upp till ett dygn innan du tillagar crêpesen.


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar