Butter chicken recept

Vi välkomnar dig till vårt fantastiska butter chicken recept! Om du älskar indisk mat och vill prova något som är krämigt, smakrikt och fullt av kryddor, då har du kommit till rätt ställe. Vår butter chicken är en härlig kombination av mört kycklingkött som simmar i en smörig och tomatbaserad sås, kryddad till perfektion. Det är en rätt som har blivit omtyckt över hela världen, och nu kan du lära dig att göra den hemma.

Ingredienser

För att förbereda vårt butter chicken recept behöver du följande ingredienser:

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 dl yoghurt
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 tsk vitlökspasta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk kashmiri chilipulver
  • 1/4 tsk gurkmeja
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • Salt efter smak

Gör så här

Följ dessa steg för att laga vårt utsökta butter chicken recept:

  1. Börja med att skära kycklingfilén i bitar och blanda den med yoghurt, ingefära, vitlökspasta, spiskummin, korianderpulver, garam masala, kardemumma, kashmiri chilipulver och gurkmeja. Låt det marinera i minst 2 timmar eller över natten.
  2. Värm upp smör och olja i en stor stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och stek tills den blir mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt kycklingmarinaden i stekpannan och stek kycklingen tills den är genomstekt och har en fin gyllenbrun färg.
  4. Tillsätt tomatpuré, grädde, vatten, socker och salt. Låt såsen koka i cirka 10-15 minuter tills den tjocknar och kycklingen är helt tillagad.
  5. Servera ditt butter chicken med varmt naan-bröd eller basmatiris. Toppa med färsk koriander om så önskas.

Vanliga frågor

Är butter chicken en kryddig rätt?

Ja, butter chicken har en mild kryddighet som kommer från kryddorna och chilipulvret. Du kan justera kryddstyrkan efter din egen smak genom att öka eller minska mängden chilipulver.

Kan jag använda annat kött än kyckling?

Absolut! Du kan använda samma sås och kryddor med annat kött som exempelvis lamm, nötkött eller tofu om du föredrar det.

Hur länge kan jag förvara överbliven butter chicken?

Du kan förvara överbliven butter chicken i kylskåp i upp till 3-4 dagar. Se till att förvara det i en lufttät behållare.

Vi hoppas att du kommer att njuta av att laga och äta vår butter chicken. Det är en rätt som är full av smak och kommer att imponera på dina smaklökar. Bon appétit!


Se även nedan:

Pevi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Foto av författare

Pevi

Lämna en kommentar